22 Ekim 2009 Perşembe

AIG Sigorta yok, o artık CHARTIS !





Türkiye'de uzun yılladır faaliyet gösteren AIG Sigorta'nın adının bundan böyle artık 'Chartis Sigorta' olduğu bildirildi.

1976'dan bu yana faaliyet gösteren AIG Sigorta'nın, 18 Eylül 2009 tarihli genel kurulda unvan değişikliğine gittiği ve yeni ticarî unvanının "Chartis Sigorta AŞ" olduğu, bunun 28 Eylül 2009 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde tescil edildiği kaydedildi.

Chartis'ten yapılan açıklamada, "AIG" ve "AIU Holding" portföyündeki şirketlerin Chartis unvanını alma süreci hatırlatılarak, bu şirketlerden birinin de Türkiye'deki AIG Sigorta olduğu belirtildi.

Chartis Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Göktuğ Gür konuya ilişkin değerlendirmesinde, şirketin sadece ticari unvanını değiştirdiği, ''finansal yapısı, risk değerlendirmedeki tecrübesi, hizmet kalitesi ve hasar ödeme'' süreçlerinde hiçbir değişiklik olmadığını vurguladı.

2 yorum:

  1. Değişikliğin nedeni firmanın isminin doğru stratejiler taşımıyor olması mı? Köklü uzun yıllar bilinen bir şirket ünvanını neden değiştirir... Holdingler satış yaparken isim haklarını özellikle satmazlar ki sözleşme sürecinde o isim hakkı ile bilinirliklerini koruyarak tekrar piyasaya girebilme ihtimallerini korurlar... Buradaki hareket biraz farklı olmuş... nedenini merak ettim açıkçası...

    YanıtlaSil
  2. Henüz çok araştırma fırsatı bulamadım. Ancak yeni yeni atlatılmaya başlanan küresel krizde AIG ismi çok zedelendi ve şirket prestij anlamında büyük yara aldı. Açıkçası ben isim değişikliğinin sebebinin şirket isminin (özellikle güven kelimesi ile yakın anlam taşıyan sigorta branşında) müşterilerine güven tazeleme amacıyla değiştirildiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil