19 Kasım 2009 Perşembe

Amacınız Yalnızca Balık Tadı Almaksa...




  • Balık ekmek yemek için evden çıkıp Kadıköy'e gitigim günler...

  • Babamın doğduğumuz günden beri her cumartesiyi bizlere ziyafet gecesi ilan etmesi - ki genellikle balık ve diğer deniz ürünleri tüketilir bu gecelerde -

  • Galata'da balık tutmayı bir hayat rutini, bir keyif ve bir ritüel haline getiren o içten insanların canlı ve umutlu sohbetleri...
Bunların hepsini aynı anda yaşadım geçtiğimiz cumartesi. Arnavutköy'deki diğer balık restoranlara göre nispeten daha hesaplı ancak en az onlar kadar zengin menüsü birçok kişinin cüzdanına uyacaktır. Mekanın ışıklarından iç dekoruna bütün konsept size rahatlık veriyor. Çatal isteyen çatalla, 10 parmak balık kokmak isteyen elleriyle afiyetle yiyor balıklarını. Ahşapla çevrili ve deniz temalı dekor kendinizi tekne içinde hissetmenizi sağlıyor. Yani "buram buram deniz kokuyor" içerisi.

Adı efsanevi Titanic ile Karadeniz balıkçılarının ekmek teknesi Taka'nın bileşiminden oluşmuş. Yıllar evvel yalnızca denizde taka(nik)larında balık hizmeti verirlerken seçmişlerdi bu adı. Sonrasında artan talepleri karşılamak için kıyıya çıkartmışlar Takanik'i. Bence çok da iyi yapmışlar.

Fiyatı uygun bir tavsiye arayanlara çipura veya palamut tavsiye edebilirim. Ama biraz daha özel bir akşam yaşıyorsanız Deniz levreği ve karides güveci sipariş edebilir hatta garsonlardan sizin için kılçıklarını temizlemelerini isteyebilirsiniz. Zaten siz daha başlamadan onlar size hizmet için yanınıza geliyorlar. Tatlı olarak da bir balık sonrası klasiği fırında helva damak tadınızı mest edecektir. Bu arada balığın yanında -ücretsiz- sıcak sıcak gelen mısır ekmeğinin ikincisini istemek için fırından çıkmasını beklemek alacağınız tadı daha da arttıracak emin olun.
Tüm bu akşam için ortalama kişi başı 30-TL gibi bir rakama (yıl 2009) deniz, balık ve Karadeniz gecesini yaşayabilirsiniz.
Kısacası salaş bir mekanda ben balığın tadını almak istiyorum diyorsanız mutlaka tecrübe etmenizi şiddetle tavsiye 'ediyrum' :)

6 yorum:

  1. Reklam kokan hareketler bunlar! dememek için kendimi zor tutuyorum... ama şunu da söylemek lazım daha önce uğradığım bir balıkçıdır... Servisi kötüdür ama menü çok başarılıdır...

    YanıtlaSil
  2. Çok içten ama amatör ruhlu bir servis vardı. Ama balık gerçekten çok lezzetliydi. Evde yemek kadar da rahattık ayrıca :)

    YanıtlaSil
  3. barbun ya da kalkan balığı var mı onu söyle, ben öyle hamsi istavrit yemem

    YanıtlaSil
  4. mevsimine göre kalkan şiş yapıyorlarmış. Ama barbun'u sormadım. Sen de gittin o kadar balık içinden barbun'u mu buldun? Bilecik'teyken de mi barbun yiyodun :)

    YanıtlaSil
  5. bu arada linkte menü var ordan baktım barbun yok.

    YanıtlaSil
  6. padişahların menüsünde olurdu her zaman barbun, zengin balığıdır

    YanıtlaSil